Power Speaking

Power Speaking Program

The features of Power speaking course
Power Speaking We recommend this course to students who want to improve their speaking skills in a short period of time. This course provides the details in speaking subjects and is designed for teaching effective speaking skills.
Speed Speaking, Active Class conversation, Survival English are special subjects of this curriculum.

Curriculum ( 10 – 11 hours classes a day )

Course Classes
1:1 Class 1:4 Class 1:2 Native Class
Power Speaking 5 Hours 2 Hours 1 Hour
Classes (After Dinner)
Vocabulary Test Night Class Exam
1 Hour
(Optional)
2 Hours
(Optional)
Every 4 weeks
(Whole day)

Sample Schedule

07:00 – 08:00 Breakfast 2nd floor
08:00 – 08:50 Class 1
(50mins)

Meals on weekends and holidays

Academy serves brunch at 10:30 am on weekends and holidays only.

Curfew time

If students go out on weekdays, students should come back at 10pm. No curfew time on weekends.

09:00 – 09:50 Class 2
(50mins)
10:00 – 10:50 Class 3
(50mins)
11:00 – 11:50 Class 4
(50mins)
12:00 – 12:50 Lunch
13:00 – 13:50 Class 5
(50mins)
14:00 – 14:50 Class 6
(50mins)
15:00 – 15:50 Class 7
(50mins)
16:00 – 16:50 Class 8
(50mins)
17:00 – 17:50 Class 9
(50mins)
18:00 – 18:50 Dinner
19:00 – 19:50 Vocabulary test Vocabulary test is optional. If you take vocabulary test, you cannot go out on weekdays.
20:00 – 21:50 Night class Night class is open if the number of applicants are at least 4 persons.
22:00 – Self-study / Break time

Power Speaking Course In TALK Academy

Power Speaking is about speaking fluently and eloquently with enough confidence
Power speaking course is best for beginners and students who want to improve their English in a short period of time.
Speaking is most important subject in English and everyone wants to improve the speaking part more than writing and reading.
In power speaking course, speaking subjects are divided carefully to come up with good results.
This course provides 1:1 class 5hours, 1:4 group class 2 hours and 1:2 group class with native 1hour. Between 1:1 class hours, speaking subjects are 3 hours. It means, this course focuses on teaching speaking subjects.
We recommend this course to students who are eager to speak english fluently.
Power Speaking’s subjects
Speed Speaking 1 hour 1:1class – Having time to discuss about current events. Teachers teach the student spoken English and proper words in real life situations.
Active Class Conversation 1 hour 1:1class – Learning spoken English and English pattern, students know how to express their opinion naturally.
Survival English 1hour 1:1class – Set the real situation in the class and learn the proper words in different situation. With constant practice, students can respond to any situation they get into.
Time Subjects Remark
08:00 – 08:50 Speed Speaking1:1 Class
09:00 – 09:50 Active Class
conversation
1:1 Class
10:00 – 10:50 Survival English 1:1 Class
11:00 – 11:50Break time 
12:00 – 12:50Lunch 
13:00 – 13:50Grammar1:1 Class
14:00 – 14:50Reading1:1 Class
15:00 – 15:50 Discussion1:4 Class
16:00 – 16:50Listening1:4 Class
17:00 – 17:50Pronunciation 1:2 Native Class
18:00 – 18:50Dinner 
19:00 – 19:50Vocabulary testOptional class
20:00 – 21:50Night classOptional class
22:00 –Free time
*This schedule is just a sample schedule and can be different with your actual schedule.

Power Speaking
1:1 class 5 hours, 1:4 group class 2 hours, 1:2 group class with native teacher 1hour. In the course, teachers teach different subjects. These subjects are Speed Speaking, Active Class conversation, Survival English intensive ESL subjects.

  • This schedule is just a sample schedule and can be different with your actual schedule.
  • No night class and Going out is allowed on Friday.